Motorsport

Hemmaberget
– vi Motorsport

 

Eftersom vi har en komplett verkstad med oändliga möjligheter så föddes begreppet Hemmaberget Motorsport.

 

Vi har alltid varit aktiv inom motorsport ,men dock varit lite mer i bakgrunden och nu kändes det naturligt att kliva fram med våra ungdomarna och vara med på ”riktigt”.
Vi har med åren sett att dom flesta av våra elever besitter väldigt mycket kunskap och vilja men aldrig fått chansen att visa det så detta är vårt sätt att lyfta fram dessa förmågor.
Under årens lopp har vi varit del i olika rally/racing/dragrace/cross team och därmed varit med och hjälpt till att bygga,installera och justera in allt. Detta har gett eleverna en unik möjlighet att ta del av bla den sociala biten som ett motorsport liv innebär och det viktigaste av allt! En chans att Byta identitet och vad man förknippas med !

 

Vårt första egna projekt blev att bygga en helt komplett Rallybil i klass Grp H en Volvo 940 Med andra ord ett ”väldigt” omfattade och svårt projket jämfört med många andra klasser i rally.

 

MEN VI LYCKADES PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET helt otroligt ,vi är så stolta !!!!

 

Detta projekt finns dokumenterat i sin helhet på vår facebook sida och det kommer att uppdateras där om hur det går nu när det blir dags för tävlingar etc etc så kika där för uppdatering snabbare.

 

Eftersom vi var medvetna om att ”eleverna” kommer att bytas ut under projektens gång och att intresset för motorsport inte är en självklarhet hos alla våra ungdomar så väljer vi att finansiera detta helt själva. Det har vi gjort för att slippa ha pressen på oss från sponsorer att vi skall synas i alla sammanhang utan vi kommer enbart att delta i dom tävlingar som passar oss utifrån intresse och mående hos våra ungdomar.
Verkstan och motoraktiviteter är en stor del i vår behandling och vi gör inga saker halvhjärtat så i framtiden kommer det säkert att dyka upp nya projekt under kategorin Hemmaberget Motorsport,våran målsättning är att allt vi gör ska vara konkurensmässigt i verkliga sammanhang och bara fantasin sätter gränser för vad vi kan göra.