Aktiviteter

För oss är välbefinnande nyckeln till en lyckad behandling.

 

Vi har förstått vikten av att kunna erbjuda ett stort antal olika aktiviteter, då det oftast är genom aktiviteter eller skola som man hittar nya vänner och energi till att bryta ett destruktivt leverne.

 

Hos oss har man stora möjligheter till att prova Sig fram till en meningsfull hobby.

 

Är man motorintresserad får man tillsammans med handledare tillgång till våran egna toppmoderna helt kompletta verkstad. Där kan man få prova på allt, från att bygga/skruva med olika motorer/fordon till att lära sig olika former av mekanisk bearbetning.

 

Vi kan även erbjuda mängder av olika motorrelaterade hobbys, t ex att köra cross, fyrhjuling, skoter eller isbanebil.Olika typer av RC-bilar (radiostyrda metanolbilar) för asfalt och buggy-bilar, byggda för bana med hopp finns också här.

 

Är man musikintresserad har vi flera olika typer av instrument,bl a piano, gitarr , samt karaoke om man tycker om att sjunga.Vi har även en egen musikstudio där man kan skapa sin egen musik och vill man lära sig ett instrument har vi en duktig handledare att tillgå.

 

Är man pysslig finns mängder av möjligheter, som t ex att få skapa egna kläder, göra smycken eller uttrycka din kreativitet genom att bl a måla eller fotografera. Vid intresse har vi gått fotokurser och gjort oss en fotostudio och kombinerat våra utflykter med fotosessioner.

 

Är du djurintresserad har flera i personalen hundar, så om man är intresserad av t ex lydnad eller Agility, går det att ordna. under våren (2019) fick vi två nya valpar som är i” tjänst” med personalen och finns således på plats så gott som dagligen (bichon havanaiseser som är allergivänliga)

 

Är man intresserad av träning, har vi ett eget välutrustat gym med bla löpband och boxningssäck

 

Älskar man naturen, så finns det många fina fiskevatten runt Lappträsk och vi har tillgång till flera båtar. Många av våra aktiviteter kombinerar ofta olika intressen,åker vi iväg till sandtaget med cross och fyrhjulingar så finns det både fint fiskedrag och fin natur att fota beroende på vad man är intresserad av.

 

Varje sommar (och höstlov om det går) brukar vi även göra lite längre resor och har bl a varit till Stockholm, Sundsvall och Piteå. Däremellan gör vi dags eller helgutflyckter till planerade mål där ungdomarna får vara med och välja. bla så har vi varit till ishotell i både Kiruna och i Kemi på finska sidan

Frågor?

Om ni har något ni undrar över är ni välkommen att kontakta oss
Dem olika sätten hittar ni under kontakta oss
Kontakta oss här.